Boerenbondsmuseum

Het Boerenbondsmuseum in Gemert brengt de bezoeker terug naar het Brabant van rond 1900.  Dit levend Brabants museum biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden: authentieke gebouwen, levende have en ambachten.

 

De ‘collectie’ omvat o.a. twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een plattelandsschooltje, een veldkapel en een replica van een oude stoomtram: De Goede Moordenaar.

 

Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over het leven in een Brabants dorpje in het begin van de vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje. In de kerstvakantie kan er geschaatst worden tijdens het Winterpleinfestijn.

Het Boerenbondsmuseum is in 2016 door de ANWB gekozen tot Leukste Uitje in Noord-Brabant. Dit jaar zijn ze verkozen tot Beste Uitje in de provincie in de categorie Musea en Cultuur.

 

Wij hebben het Boerenbondsmuseum ondersteund met de opstelling van een masterplan als houvast voor de toekomstige ontwikkeling van het museum . Daarnaast hebben wij succesvolle subsidieaanvragen bij verschillende fondsen ingediend.

 

www.boerenbondsmuseum.nl