GLOW

 

Lichtfestival GLOW in Eindhoven is een wereldvermaard evenement met een unieke combinatie van grote lichtkunstwerken, dat jaarlijks ongeveer 750.000 bezoekers naar Zuidoost Brabant trekt.

De unieke kruisbestuiving van (licht-)techniek, kunst en design krijgt vorm onder de regie van een hiervoor samengesteld projectteam met de inzet van vele vrijwilligers. De getoonde lichtkunstwerken zijn deels gemaakt door grote lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Maar ook zijn resultaten zichtbaar van intensieve samenwerking tussen gerenommeerde regionale bedrijven (o.a. Philips, ASML) en kennisinstellingen (TUe, Fontys, Sint Lucas).

Wij hebben, samen met de medewerkers die achter de schermen GLOW tot de publiekstrekker maken die het anno 2017 is, een meerjarige financieringsstrategie uitgewerkt die aansluit op de ambities. Voor de edities van 2015 en 2016 heeft dit al geresulteerd in aanvullende financiering. Voor de editie van 2017 (11 tot en met 18 november) wordt besluitvorming op korte termijn verwacht.

 

www.gloweindhoven.nl